ΚΟΣΜΟΣ

Πετροβόλησαν Αφγανή που διαμαρτυρήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών

Πετροβόλησαν Αφγανή που διαμαρτυρήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών

Η Αφγανή γυναίκα περιφερόταν στους δρόμους της Καμπούλ φορώντας ένα τσίγκινο κορμάκι που παρέπεμπε στις ζώνες αγνότητας, για να διαμαρτυρηθεί για τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Ενώ ο πλανήτης γιόρταζε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, οι συμπατριώτες της υποδέχτηκαν τη συμβολική διαμαρτυρία της 27χρονης με πέτρες, χλεύη και ύβρεις.
Η Κούμπρα Χαντέμι είχε πέσει η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην ηλικία των τεσσάρων (!!!) χρόνων.

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος διεθνώς αλλά και διαμαρτυρίας απέναντι στους συντοπίτες της, περπάτησε σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της αφγανικής πρωτεύουσας, φορώντας το συγκεκριμένο μεταλλικό εσώρουχο.

Οι άνδρες αντέδρασαν βίαια, σχεδόν λιντσάροντας την κοπέλα, πετώντας της πέτρες και προπηλακίζοντάς την. Η 27χρονη αναγκάστηκε να λήξει άρον άρον τη διαμαρτυρία της και φυγαδεύτηκε με ταξί σε ασφαλές μέρος.

gynaika

Όπως λέει, έκτοτε, ζει σε καθεστώς τρόμου και φοβάται για τη ζωή της.

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι φαινόμενο της καθημερινότητας στο Αφγανιστάν, όπου εν έτει 2015 η ισότητα των δύο φύλων είναι ακόμα σε εμβρυακή μορφή, τα κορίτσια εξακολουθούν να πωλούνται στους υποψήφιους γαμπρούς και η ενδοοικογενειακή βία μένει σε πολλές περιπτώσεις ατιμώρητη.

khademi armour home

Σχετικές ειδήσεις