ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αντάρτες αποσύρουν τα βαρέα όπλα

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αντάρτες αποσύρουν τα βαρέα όπλα

Όπως αναφέρει το BBC, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν αποσύρει ένα σημαντικό μέρος των βαρέων όπλων τους από τα μέτωπα στα ανατολικά της χώρας, εφαρμόζοντας έναν από τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ για την εκεχειρία.

«Υπάρχει εκεχειρία ή δεν υπάρχει. Εξαρτάται από το πώς το βλέπεις. Μπορείς να πεις ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο εισβολέας. Η Ουκρανία έχει αποσύρει τη μερίδα του λέοντος των εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών και του βαρέος πυροβολικού της. Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία μαχητές έχουν επίσης αποσύρει ένα σημαντικό μέρος των όπλων τους», δήλωσε ο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από την ουκρανική δημόσια τηλεόραση.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τρίτη, θα συνεδριάσει το «πολεμικό συμβούλιο» της κυβέρνησης για να ληφθούν «σημαντικές αποφάσεις».

Από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης, πριν από 11 μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.549 στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τις ζωές πάνω από 6.000 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Σχετικές ειδήσεις