ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Πιέστηκε» ο Νταντάγεφ για να ομολογήσει το φόνο του Νέμτσοφ

Ρωσία: «Πιέστηκε» ο Νταντάγεφ για να ομολογήσει το φόνο του Νέμτσοφ

Ο Τσετσένος Ζαούρ Νταντάγεφ, που συνελήφθη από τις αρχές στη Ρωσία για το φόνο του Μπορίς Νεμτσόφ,«φαίνεται να ομολόγησε υπό πίεση» σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μέλος της ρωσικής επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επισκέφθηκε τον κρατούμενο.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Αντρέι Μπαμπούσκιν, που επισκέφτηκε τον Νταντάγεφ, λέει πως στο σώμα του υπόπτου υπήρχαν σημάδια βασανισμού και ότι ο ίδιος του είπε πως ομολόγησε για να απελευθερωθεί ένας φίλος του ο οποίος είχε επίσης τεθεί υπό κράτηση.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι θα έλεγε την «αλήθεια στο δικαστήριο», ωστόσο δεν του δόθηκε η ευκαιρία.

Ο 30χρονος Νταντάγεφ ομολόγησε την ανάμειξή του στη δολοφονία του Νεμτσόφ, όταν παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Μόσχας μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους, μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε τη ρωσική αντιπολίτευση.

Η «συμμετοχή του Νταντάγεφ στη δολοφονία επιβεβαιώθηκε από την ομολογία του», δήλωσε η δικαστής Νατάλια Μουσνίκοβα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Νταντάγεφ ο οποίος υπηρέτησε 10 χρόνια σε μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, συνελήφθη στην Ινγκουσετία, γειτονική δημοκρατία της Τσετσενίας, στον ασταθή ρωσικό Καύκασο. Είχε παρασημοφορηθεί για «το θάρρος που είχε επιδείξει για την εκπλήρωση του στρατιωτικού του καθήκοντος» το 2010 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών της Ρωσίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ.

Σχετικές ειδήσεις