ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ανακατάληψη 36 περιοχών ελέγχου της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Ανακατάληψη 36 περιοχών ελέγχου της Μπόκο Χαράμ

Στην ανάκτηση του ελέγχου συνολικά 36 περιοχών από την Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία προχώρησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η νιγηριανή κυβέρνηση, αναμένει πως η συνεργασία με τις γειτονικές της χώρες θα οδηγήσει στην «ολοκληρωτική συντριβή» των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος της νιγηριανής κυβέρνησης εξήγησε ότι οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στις «συνεργασίες και συμμαχίες» με τις αρχές των γειτονικών κρατών, του Καμερούν, του Τσαντ και του Νίγηρα. Ο Ομέρι εξέφρασε ευχαριστίες για τις προσπάθειες των συμμάχων να «αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τρομοκρατών».

«Ελπίζουμε ότι η περιφερειακή συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επισπεύσει την ήττα και την εκμηδένιση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και στην υποπεριφέρεια» δήλωσε ο Ομέρι.

Οι συγκρούσεις έχουν αναγκάσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Νιγηρία όμως, προσέθεσε ο Ομέρι, οι τελευταίες επιτυχίες στο πεδίο επιτρέπουν σε ορισμένους από τους εκτοπισμένους να «επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ξεκινήσουν και πάλι μια φυσιολογική ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις