ΚΟΣΜΟΣ

Το δώρο ζωής του Τιμ Κουκ που αρνήθηκε ο Στιβ Τζομπς

Το δώρο ζωής του Τιμ Κουκ που αρνήθηκε ο Στιβ Τζομπς

Νέες συγκλονιστικές πτυχές της ζωής του Στιβ Τζομπς αλλά και της σχέσης του με τον μετέπειτα διάδοχό του, Τιμ Κουκ αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο.

Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, ο ιδρυτής της Apple, δέχτηκε ένα αναπάντεχο όσο και πολύτιμο δώρο ζωής από τον συνέταιρό του, Τιμ Κουκ, ο οποίος του προσφέρθηκε να δώσει μόσχευμα στον Τζομπς.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο Κουκ ήταν τόσο αναστατωμένος, ώστε επισκεπτόταν καθημερινά στο σπίτι του τον Τζομπς, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος από το 2004.

Jobs

Ο Κουκ είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, είχε διαπιστωθεί πως ήταν συμβατός δότης κι, έτσι, προσέφερε μόσχευμα του ύπατος στον Τζομπς.

Εκείνος, ωστόσο, αρνήθηκε με τον πιο απόλυτο τρόπο το μόσχευμα. «Με αποπήρε», ομολόγησε αργότερα ο Κουκ. «Πριν καν προλάβω να ξεστομίσω αυτό που σκόπευα, είπε κατηγορηματικά: "Όχι. Δε θα σε αφήσω ποτέ να κάνεις κάτι τέτοιο. Σε καμία περίπτωση"».

Ο Τιμ Κουκ παραδέχεται πως στα 13 χρόνια της σχέσης τους, ο Στιβ Τζομπς του είχε φωνάξει μόλις τέσσερις φορές. Εκείνη η φορά ήταν μία από αυτές: «Σχεδόν πετάχτηκε από το κρεβάτι του, όταν το είπε. Κι αυτό έγινε μία περίοδο που η κατάστασή του ήταν πραγματικά φρικτή».

Τελικά, ο ιδρυτής της Apple έκανε μεταμόσχευση ήπατος το 2009. Παραιτήθηκε από το τιμόνι της εταιρείας τον Αύγουστο του 2011 και δύο μήνες μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Σχετικές ειδήσεις