ΚΟΣΜΟΣ

Ανώτερο στέλεχος της αλ Σαμπάαμπ ήταν o στόχος αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία

Ανώτερο στέλεχος της αλ Σαμπάαμπ ήταν o στόχος αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία

Υψηλόβαθμο μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ ήταν ο στόχος επιδρομής που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γενικό επιτελείο στρατού των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κατονομάσουν στον ύποπτο της επίθεσης, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News καθώς και άλλα αμερικανικά και αφρικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στόχος ήταν ο Αντνάν Γκαράαρ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίασε την επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας το 2013 που στοίχισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CBS, αμερικανοί αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, επιβεβαίωσαν ότι ο Γκαράαρ σκοτώθηκε κατά την επιδρομή την οποία εξαπέλυσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Αμερικανοί αξιωματούχοι Άμυνας μιλώντας ανοιχτά, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον στόχο της επιχείρησης ή να δώσουν οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες, όπως εάν ο ύποπτος είχε όντως σκοτωθεί.

«Στην παρούσα φάση κάνουμε εκτίμηση των αποτελεσμάτων αυτής της επιχείρησης και θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όπως και όταν θεωρήσουμε ότι είναι κατάλληλο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, συνταγματάρχης Στίβι Γουόρεν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα την Πέμπτη (12/3), περίπου 240 χιλιόμετρα δυτικά του Μογκαντίσου, κοντά στην πόλη Ντινσούρ.

Σχετικές ειδήσεις