ΚΟΣΜΟΣ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ κατερρίφθη στο έδαφος της Συρίας

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ κατερρίφθη στο έδαφος της Συρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν επαφή με ένα μη επανδρωμένο, αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου Predator, το οποίο πετούσε πάνω από τη Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρία, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα (Τρίτη 17/3) συριακά μέσα ενημέρωσης.

«Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters Αμερικανός αξιωματούχος. «Ερευνούμε το περιστατικό και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό είναι εφικτό».

Είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που έλαβε χώρα από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διενέργεια αεροπορικών επιδρομών κατά θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημά του, ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχεία της Λαττάκειας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα εχθρικό, αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις