ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Γνωστός στις αρχές ο ένας από τους δράστες της επίθεσης

Τυνησία: Γνωστός στις αρχές ο ένας από τους δράστες της επίθεσης

Γνωστός στις αρχές ήταν ο ένας δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Μουσείο Μπαρντό στην Τυνησία, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, Χαμπίμπ Εσίντ.

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ έκανε γνωστά τα ονόματα των δύο δραστών της χθεσινής (18/03/2015) τρομοκρατικής επίθεσης στην Τύνιδα.

Πρόκειται για τους Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι "πιθανότατα, πρόκειται για Τυνήσιους".

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δύο ή τρεις πιθανούς συνεργούς, ενώ μιλώντας στο RTL Radio δήλωσε ότι ο Αμπίντι ήταν γνωστός στις αρχές, ωστόσο δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία για τη δράση του.

Δεκαεννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 τουρίστες και δύο Τυνήσιοι, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με αυτόματα όπλα στο Μουσείο του Μπαρντό. Η επίθεση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες, ενώ δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι δράστες άνοιξαν πυρ έναντιον ομάδας τουριστών την ώρα που αποβιβάζονταν από το λεωφορείο τους και στη συνέχεια τους καταδίωξαν στους διαδρόμους του μουσείου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τους δύο ενόπλους κι εξακολουθούν να αναζητούν πιθανούς συνεργούς τους.

Οι αρχές λένε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων τουριστών και Τυνήσιων, έχουν τραυματιστεί.

Σχετικές ειδήσεις