ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Πεσμεργκά υποσχέθηκαν οι Κούρδοι

Ιράκ: Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Πεσμεργκά υποσχέθηκαν οι Κούρδοι

Να εκδικηθεί τον αποκεφαλισμό τριών Κούρδων μαχητών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

«Υποσχόμαστε στις οικογένειες των μαρτύρων ότι το αίμα τους δεν χύθηκε μάταια και ότι εμείς θα πάρουμε εκδίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις Πεσμεργκά του Ιράκ, απειλώντας μάλιστα να σκοτώσουν και άλλους τους οποίους κρατούν ομήρους, εάν οι Κουρδικές δυνάμεις συνεχίσουν το βομβαρδισμό των οχυρών τους στο βόρειο Ιράκ.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, ξεκινά με εικόνες τζιχαντιστών οι οποίοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε νοσοκομείο και τον αφηγητή να λέει ότι χτυπήθηκαν από πυρά των Πεσμεργκά. Ακολούθως, εμφανίζονται οι τρεις όμηροι ντυμένοι με την πορτοκαλί στολή των μελλοθανάτων του Ισλαμικού Κράτους και γονατισμένοι, έχοντας δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια τους, αποκεφαλίζονται από ομάδα ακραίων ισλαμιστών.

Ένας τζιχαντιστής απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Κουρδιστάν ακούγεται να λέει. «Για κάθε πύραυλο που θα πέφτει κατά των Μουσουλμάνων (...), εμείς θα σκοτώνουμε έναν από τους άντρες σας που είναι στα χέρια μας».

Ο Λευκός Οίκος δια στόματος Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τη νέα αποτρόπαια πράξη των τζιχαντιστών, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον Μπαρζανί εκφράστηκαν τα συλλυπητήρια των Αμερικανών για το θάνατο των τριών Πεσμεργκά. Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν ότι αυτές οι απαράδεκτες πράξεις βίας αντανακλούν την αληθινή φύση του Ισλαμικού Κράτους και ενισχύουν τη συλλογική μας βούληση να νικηθεί αυτή η οργάνωση», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχετικές ειδήσεις