ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus στη Γαλλία: Εξετάζεται το μαύρο κουτί - Πότε θα δοθούν απαντήσεις

Συντριβή Airbus στη Γαλλία: Εξετάζεται το μαύρο κουτί - Πότε θα δοθούν απαντήσεις

Στα χέρια των ειδικώνστο Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων στο Παρίσιβρίσκεται το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings, που συνετρίβη το πρωί της Τρίτης (24/03/2015) στις γαλλικές Άλπεις.

Το μαύρο κουτί, το οποίο βρέθηκε στον τόπο της συντριβής του Airbus A320 είναι αυτό στο οποίο καταγράφονται όλοι οι ήχοι και οι συνομιλίες στο πιλοτήριο (CVR), όμως έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με πηγή του AFP.

O Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι παρά τις ζημιές, το μαύρο κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντληθούν πληροφορίες, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις μπορεί και μέσα στις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει το BBC.

Η εξέταση του CVR θα επιτρέψει στους ερευνητές να ακούσουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πιλότους, αλλά επίσης όλους τους ήχους και τις ανακοινώσεις που ακούσθηκαν στο πιλοτήριο και τους συναγερμούς που μπορεί ενδεχομένως να ήχησαν.

Μια λεπτομερέστερη ακουστική ανάλυση μπορεί επίσης να επιτρέψει να γίνει γνωστή για παράδειγμα η κατάσταση λειτουργίας των κινητήρων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα της πτήσης.

Όπως ανακοίνωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υπουργός Οικολογίας και αρμόδια για θέματα μεταφορών, το αεροπλάνο άρχισε να «κατεβαίνει στις 10:31 το πρωί της Τρίτης», σημειώνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.

«Το σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος δεν είναι το πιο πιθανό», δήλωσε.

Ειδικοί σημειώνουν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν δυσχερείς τη στιγμή του δυστυχήματος, ενώ απορίες γεννώνται για την απότομη κάθοδο του αεροπλάνου, που διατήρησε τη μεγάλη του ταχύτητα.

Οι έρευνες για το Airbus A320 της Germanwings ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας βρίσκονται στην πολύ δύσβατη περιοχή της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa.

Η πτήση, με 144 επιβάτες -οι περισσότεροι Ισπανοί και Γερμανοί- και εξαμελές πλήρωμα, εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ.

Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.

Σχετικές ειδήσεις