ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης

Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης

Δύναμη από περίπου 75 στρατιωτικούς θα στείλει στη Συρία η Βρετανία, προκειμένου αυτοί να ενταχθούν σε πρόγραμμα υπό τις ΗΠΑ με στόχο την εκπαίδευση των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό χιλιάδων εγκεκριμένων μελών της αντιπολίτευσης μέσα στην επόμενη τριετία για να τους βοηθήσει να υπερασπιστούν τις συριακές κοινότητες εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πριν από την πραγματοποίηση επιθέσεων.

«Το ΙΚ πρέπει να ηττηθεί τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία...η ήττα του ΙΚ τελικά εναπόκειται στις τοπικές δυνάμεις και συμβάλλουμε στη δημιουργία αποτελεσματικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία καθώς και στο Ιράκ, που θα μπορούν να πολεμήσουν το ΙΚ», αναφέρει ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, βρετανοί στρατιωτικοί θα διδάξουν την χρήση μικρών όπλων, τακτικές μάχης και παροχή ιατρικής βοήθειας, σύμφωνα με τον Φάλον.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία και σε άλλες χώρες της περιοχής οι οποίες μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Εξάλλου, η Βρετανία θα στείλει στην περιοχή δύο αεροσκάφη τύπου Sentinel (σ.σ μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης) για την ευρύτερη παρακολούθηση του εναέριου χώρου του Ιράκ.