ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε συγκρούσεις στο Άντεν

Υεμένη: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε συγκρούσεις στο Άντεν

Oι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού της Υεμένης, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την πόλη του Άντεν και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την αποθήκη των όπλων, την οποία είχαν ήδη λεηλατήσει από χθες, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σπίτια ταρακουνήθηκαν και τζάμια έσπασαν, την ώρα που άλλα κτίσματα υπέστησαν ζημιές στις περιοχές πλησίον του σημείου της έκρηξης, είπαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ωστόσο είναι δεν έχει καταστεί δυνατόν, προς το παρόν, να επιβεβαιωθεί ένας ακριβής απολογισμός των θυμάτων.

Η αποθήκη, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Άντεν, ανήκει στον στρατό της Υεμένης, όμως οι στρατιώτες την είχαν εγκαταλείψει αυτήν την εβδομάδα αφότου οι διοικητές τους έφυγαν εν μέσω του χάους που επικράτησε στην πόλη.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 187 τραυματίστηκαν στις μάχες που μαίνονται εδώ και 3 ημέρες μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στο Άντεν, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του τμήματος Υγείας σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται στη νότια Υεμένη.

«Υπήρξαν τουλάχιστον 54 νεκροί και 187 τραυματίες στις ένοπλες συγκρούσεις» στις οποίες μαχητές των επιτροπών άμυνας των συνοικιών πολεμούν εναντίον των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι που έχουν εμφανιστεί στους δρόμους της πόλης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλ Κέντερ Λασουάρ, κάνοντας λόγο για έναν προσωρινό απολογισμό.

Σχετικές ειδήσεις