ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από ρίψη οβίδας

Συρία: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από ρίψη οβίδας

Η ρίψη μίας οβίδας σε ιστορική αγορά της Δαμασκού προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων τριάντα.

Το σουκ αλ Χαρίκα, στη γραφική παλιά πόλη της Δαμασκού, είναι ένα από τα παλαιότερα της πόλης. Προτού να βυθιστεί η χώρα στον εμφύλιο πόλεμο, πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας.

Οι αντάρτες βάζουν συχνά στο στόχαστρο την πρωτεύουσα της Συρίας σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας εναντίον θέσεών τους στα περίχωρα. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε πρόσφατα τους μαχητές της αντιπολίτευσης, τόσο τους τζιχαντιστές όσο και τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση, ότι παραβιάζουν το δίκαιο του πολέμου καθώς βάλουν "στα τυφλά" εναντίον αμάχων στις ζώνες που ελέγχονται από το καθεστώς.

Εξάλλου, στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, κοντά στην πρωτεύουσα, σκοτώθηκε ένα στέλεχος της Χαμάς, ο Γεχία Χουράνι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Άμπου Σουχάιμπ. Μια παλαιστινιακή πηγή είπε ότι ο Χουράνι πυροβολήθηκε και κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τον θάνατό του το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Άλλοι ωστόσο επέρριψαν την ευθύνη στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις