ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες του δυστυχήματος του Airbus

Πιλότος είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες του δυστυχήματος του Airbus

«Μπορείς να μου ανοίξεις την πόρτα;». Με αυτόν τον τίτλο ο Ολλανδός πιλότος Jan Cocheret αναφερόταν, πριν από περίπου ένα δίμηνο, στα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν από τα μέτρα ασφαλείας στα αεροπλάνα, σεένα άρθρο του στο εξειδικευμένο ολλανδικό περιοδικό πτήσεων «Piloot en Vliegtuig»,περιγράφοντας μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που οδήγησε στη συντριβή του Airbus A320.

Ο πιλότος, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Emirates Airlines, γράφει: «Ελπίζω να μη βρεθώ ποτέ στην κατάσταση να πάω στην τουαλέτα και όταν επιστρέψω να βρω το πιλοτήριο κλειστό».

Ο Ολλανδός πιλότος στο άρθρο του τόνιζε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν θεσπιστεί για να κρατήσουν τους αεροπειρατές μακριά από τους θαλάμους διακυβέρνησης των αεροσκαφών, να λειτουργήσουν τελικά εις βάρος του ίδιου του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

«Ένας πιλότος που θα κλειδωθεί έξω από τον θάλαμο διακυβέρνησης δεν έχει άλλη επιλογή, από το να καθίσει με τους επιβάτες και να περιμένει να δει τι θα συμβεί... Εγώ σοβαρά μερικές φορές αναρωτιέμαι ποιος κάθεται δίπλα μου», αναφέρει ο Cocheret, όπως σημειώνει το France 3 στην ιστοσελίδα του.

Μαθαίνοντας για την τραγωδία της Germanwings με τους 150 νεκρούς, ο Ολλανδός πιλότος έγραψε στο Facebook: «Αυτή η φρικτή ιστορία έγινε δυστυχώς πραγματικότητα».

Σχετικές ειδήσεις