ΚΟΣΜΟΣ

Κατάληψη παλαιστινιακού καταυλισμού στη Δαμασκό από τζιχαντιστές

Κατάληψη παλαιστινιακού καταυλισμού στη Δαμασκό από τζιχαντιστές

Το μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού του Γιάρμουκ, στα νότια της Δαμασκού, κατέλαβαν την Τετάρτη (01/04) οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως αποκάλυψε ο Άνουαρ Άμπντελ Χάντι, διευθυντής των πολιτικών υποθέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στη Συρία.

«Οι άνδρες του ΙΚ εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα το πρωί στο Γιάρμουκ και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού», είπε, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana μετέδωσε ότι η Ιορδανία έκλεισε τη βασική μεθοριακή διάβαση μεταξύ των δύο χωρών. Το πρακτορείο επικαλείται μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών η οποία κατέστησε υπεύθυνη την Ιορδανία για "τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις" από το κλείσιμο της διάβασης Νάσιμπ.

Νωρίτερα, η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις κοντά στη Νάσιμπ μεταξύ ανταρτών και ανδρών του συριακού στρατού, αφού οι πρώτοι περικύκλωσαν την περιοχή αυτή της μεθορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων