ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος του ΠΟΥ κατηγορείται για κακοποίηση οικιακής βοηθού

Στέλεχος του ΠΟΥ κατηγορείται για κακοποίηση οικιακής βοηθού

Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Ταϊλάνδης σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της συζύγου του, μετά την καταγγελία μιας οικιακής βοηθού από την Αιθιοπία ότι την κρατούσαν σε συνθήκες δουλείας και την κακοποιούσαν σωματικά εδώ και δύο χρόνια.

Η 25χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση τον περασμένο μήνα κατηγορώντας τους εργοδότες της ότι την ξυλοκοπούσαν και την ανάγκαζαν να δουλεύει, χωρίς να πληρώνεται, επί σχεδόν δύο χρόνια.

«Δεν λάμβανε μισθό. Καθημερινά έπρεπε να δουλεύει από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Τις νύχτες κοιμόταν σε ένα εξωτερικό δωμάτιο, μαζί με έναν σκύλο. Έτρωγε μόνο ρύζι και δεν της επιτρεπόταν να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους», υποστήριξε ο δικηγόρος της 25χρονης που επιβεβαίωσε ότι η πελάτισσά του εργαζόταν για ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ» από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2015.

Η γυναίκα γλίτωσε τελικά αφού προηγουμένως προσπάθησε να αυτοκτονήσει και την έσωσαν περαστικοί.

«Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, για καταναγκαστική εργασία χωρίς αποζημίωση και για κακομεταχείριση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα.

«Ο ΠΟΥ ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης για μια υπόθεση που αφορά έναν εργαζόμενο του ΠΟΥ στην Ταϊλάνδη και ένα πρόσωπο που εργαζόταν στο σπίτι του. Ο ΠΟΥ εξετάζει την υπόθεση», είπε μια εκπρόσωπος του Οργανισμού από την Μπανγκόκ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις