ΚΟΣΜΟΣ

Λούμπιτς: Θύμα πρόσφατου τροχαίου - Είχε πει ψέματα στους γιατρούς για την αναρρωτική

Λούμπιτς: Θύμα πρόσφατου τροχαίου - Είχε πει ψέματα στους γιατρούς για την αναρρωτική

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες της Bild, ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς απέκρυψε από τους γιατρούς πως εξακολουθούσε να δουλεύει, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όπως λέγεται, ο Λούμπιτς είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια για το πρόβλημα όρασης που αντιμετώπιζε. Ο ίδιος είχε ενημερώσει τους γιατρούς για το επάγγελμά του αλλά και για το ότι δούλευε στην Germanwings, ωστόσο, σκοπίμως απέκρυψε το γεγονός πως εξακολουθούσε να δουλεύει.

Όπως αναφέρει η Bild, έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές, αποκαλύπτουν πως ο Λούμπιτς είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, προ ολίγων μηνών, στο τέλος του 2014.

Andreas Lubitz

Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε στο συμβάν όταν άνοιξε ο αερόσακος και παραπονιόταν για πόνους και προβλήματα όρασης μετά το ατύχημα.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προσπαθεί να εξακριβώσει το τι οδήγησε τον Λούμπιτς να πάρει τον έλεγχο του Airbus A320, να κλειδώσει εκτός πιλοτηρίου τον κυβερνήτη και, προφανώς, εκούσια να ρίξει το αεροσκάφος στην πλαγιά των γαλλικών Άλπεων.

Lubitz 2 copy

Σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία, ο Λούμπιτς είχε αναφέρει ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού, έγραψε η Bild προσθέτοντας ότι τα φάρμακα αυτά ήταν ένα αντικαταθλιπτικό και το ηρεμιστικό Lorazepam.