ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus: Αυτό είναι το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροπλάνου (photos)

Συντριβή Airbus: Αυτό είναι το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροπλάνου (photos)

Εντοπίστηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης του Airbus που συνετρίβη στις Άλπεις, στο οποίο περιέχονται όλα τα δεδομένα της πτήσης.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο οποίος διερευνά την υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας, το «μαύρο» κουτί εντοπίστηκε κοντά στις διαμελισμένους σορούς επιβατών, ενώ όπως σημειώνει το BBC βρέθηκε και η κάρτα μνήμης, η οποία ενδέχεται να αποκαλύψει τεχνικές λεπτομέρειες της πτήσης, όπως τη θέση του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την πορεία.

«H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία, παρά τη ζημιά που έχει υποστεί», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Το κουτί αυτό εμπεριέχει 500 παραμέτρους», διευκρίνισε ακόμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Και πρόσθεσε: «Μετά την περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων των 150 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, 150 προφίλ DNA έχουν απομονωθεί και μπορούν να συγκριθούν με τα δείγματα DNA που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων».

Ο Ρομπέν, έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι η ανακάλυψη 150 δειγμάτων DNA δεν σημαίνει ότι εντοπίστηκαν όλα τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι γαλλικές Αρχές υποσχέθηκαν εξάλλου την ταχεία αναγνώριση των σορών βάσει του DNA τους. «Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον 3 έως 4 εβδομάδες προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα», διευκρίνισε ο Γάλλος εισαγγελέας, καταλήγοντας: «Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την επιβεβαίωση των ταυτοτήτων».

Σχετικές ειδήσεις