ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Το παρακλάδι του ΙΚ υπεύθυνο για την επίθεση στη Χερσόνησο του Σινά

Αίγυπτος: Το παρακλάδι του ΙΚ υπεύθυνο για την επίθεση στη Χερσόνησο του Σινά

H τζιχαντιστική οργάνωση της Αιγύπτου Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, που έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες (02/04) στην χερσόνησο του Σινά.

Οπλισμένοι με αυτόματα και εκτοξευτήρες ρουκετών, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον 5 οδικών σημείων ελέγχου του στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 στρατιώτες και 2 πολίτες, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Πρόκειται για μία από τις πλέον φονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών εναντίον του αιγυπτιακού στρατού.

«Οι λέοντες της Επαρχίας του Σινά εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη, στην αυγή ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου στο δρόμο που συνδέει τη Ράφα με την Αλ Αρίς», την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που ανήρτησε η οργάνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις (Οι υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ, στα αραβικά) άλλαξε το όνομά της σε «Επαρχία του Σινά», αφού δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς υποστηρίζει ότι θέλει να εγκαθιδρύσει στο Σινά μία «επαρχία» του «χαλιφάτου» που έχει εγκαθιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση διαβεβαιώνει ότι όλες οι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση «επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς», όμως ο αιγυπτιακός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες κατά την ανταλλαγή των πυρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις