ΚΟΣΜΟΣ

Θέσεις των ισλαμιστών βομβαρδίζει η Κένυα μετά το μακελειό στο πανεπιστήμιο

Θέσεις των ισλαμιστών βομβαρδίζει η Κένυα μετά το μακελειό στο πανεπιστήμιο

Μαχητικά αεροσκάφη της Κένυας βομβάρδισαν θέσεις της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία, όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή της χώρας στο BBC.

Η πολεμική αεροπορία της χώρας σφυροκόπησε τα στρατόπεδα στο Γκοντοντόουε και το Ισμαήλ, αμφότερα στην περιφέρεια Γκέντο που συνορεύει με την Κένυα, όπως δήλωσε η πηγή. Εξαιτίας των νεφώσεων ήταν δύσκολο να εξακριβωθεί πόση ζημιά προκάλεσαν τα πλήγματα ή να γίνει εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων.

Πρόκειται για τις πρώτες επιχειρήσεις της Κένυας έπειτα από το μακελειό στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, όπου 148 άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την επίθεση τζιχαντιστών.

«Στοχοθετήσαμε τις δύο περιοχές επειδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, αυτοί οι τύποι (της αλ-Σεμπάμπ) έρχονται από εκεί για να επιτεθούν στην Κένυα», διευκρίνισε η ίδια πηγή αναφερόμενη στη σφαγή της Κυριακής στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από τα σύνορα με τη Σομαλία.

Ο Πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει στην ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, που ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στην Κένυα.

«Οι οικογένειες και οι φίλοι των επιζώντων και όλοι οι Κενυάτες, θέλω να ξέρετε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας καταδιώκουν τους υπόλοιπους συνεργούς των δραστών. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη καταδίωξη του εγκεφάλου της επίθεσης και υπάρχει ανταμοιβή για όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η οργάνωση έχει απειλήσει με νέο αιματοκύλισμα.

Σχετικές ειδήσεις