ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε δεκτός και στα 8 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια

Έγινε δεκτός και στα 8 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια

Οκτώ πανεπιστήμια βρίσκονται στην κορυφή της αμερικανικής ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ οι πιθανότητες να μπει ένας υποψήφιος σε ένα από αυτά είναι περίπου στο 5%.

Ένας 17χρονος μαθητής από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στις ΗΠΑ από τη Νιγηρία όταν ήταν οκτώ ετών, δεν κατάφερε απλά να γίνει δεκτός σε ένα - τον πήραν και στα οκτώ. Τώρα, η μόνη δυσκολία είναι ότι πρέπει να διαλέξει.

Ο Χάρολντ Εκέχ γεννήθηκε στη Νιγηρία και η οικογένειά του μετακόμισε, αν και δεν είχε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, στις ΗΠΑ όταν εκείνος ήταν οκτώ ετών. Πήγε σχολείο στη Νέα Υόρκη, και είχε κάνει πολλές φορές αίσθηση στους συμμαθητές του όταν τους περιέγραφε πόσο δύσκολο ήταν να προσγειωθεί «από το πουθενά» σε ένα αμερικανικό σχολείο και να πρέπει να τα βγάλει πέρα.

Τα κατάφερε μάλλον καλά. Μεταξύ άλλων, πρόσφατα έφτασε στον ημιτελικό μαθητικού διαγωνισμού για έρευνα γύρω από το Άλτσχαϊμερ.

Ο Χάρολντ θέλει να σπουδάσει νευροβιολογία και φαντάζεται τον εαυτό του να καταλήγει νευροχειρούργος. Για αυτό, υπέβαλε αίτηση σε συνολικά 13 πανεπιστημία.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν όλα τα ιδρύματα της λεγόμενης «Ivy League», των οκτώ πανεπιστημίων που θεωρούνται η ελίτ: Πρίνστον, Χάρβαρντ, Γέιλ, Μπράουν, Πενσιλβάνια, Κολούμπια, Κόρνελ και Ντάρτμαουθ. Επιπλέον, έκανε αίτηση και στο ΜΙΤ και το Τζον Χόπκινς.

Όπως αναφέρει το CNN, τον δέχτηκαν και τα 13. Σκοπεύει να περάσει τους επόμενους μήνες επισκεπτόμενος τα οκτώ πανεπιστήμια, αλλά φαίνεται, όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο, ότι κλίνει στο Γέιλ.

Σχετικές ειδήσεις