ΚΟΣΜΟΣ

Σκίτσο της Liberation: Ο Τσίπρας ζωγραφίζει σβάστικα στο γραφείο της Μέρκελ

Σκίτσο της Liberation: Ο Τσίπρας ζωγραφίζει σβάστικα στο γραφείο της Μέρκελ

Σε σκίτσο της η γαλλική εφημερίδα Liberation παρουσιάζει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάζει μία σβάστικα στο γραφείο όπου κάθεται η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον παρακολουθεί...

«Περάσαμε το σημείο Godwin. Δεν μπορούμε πλέον να συζητήσουμε ήρεμα», αναφέρει το σκίτσο του Νικολά Βαντό το οποίο συνοδεύει το άρθρο του Ζαν Κατρεμέρ, του ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες (σσ: Ο νόμος του Godwin ορίζει πως όταν κάποιος διάλογος στο Διαδίκτυο τραβάει σε μάκρος κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο συνομιλητές θα συγκρίνει τον άλλον με τον Χίτλερ ή τους ναζί. Ονομάζεται επίσης και ο Κανόνας της αναλογίας με τους ναζί. Σε πολλές περιπτώσεις στο σημείο αυτό σταματάει ο διάλογος)

Το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας με τον τίτλο «Ελλάδα: Η Γερμανία θα πληρώσει! Ακριβώς 287,7 δισεκατομμύρια ευρώ!», σχολιάζει δηκτικά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος υπολόγισε, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με ακρίβεια το ποσό των 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις γερμανικές οφειλές.

«Μία εντυπωσιακή ανακοίνωση που δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις των πολεμικών αποζημιώσεων, μια μακρά διαμάχη μεταξύ Αθηνών - Βερολίνου τα τελευταία 70 χρόνια. Σε τρεις, μήνες (από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του πρωθυπουργού, ο Τσίπρας δείχνει σαν μην έχει μάθει τίποτα.. .», τονίζει το άρθρο.

Σχετικές ειδήσεις