ΚΟΣΜΟΣ

Ο «στοιχειωμένος ρόλος» του Ιησού (video)

Ο «στοιχειωμένος ρόλος» του Ιησού (video)

Η «κατάρα» του ρόλου του Θεανθρώπου έχει στοιχειώσει πολλούς ηθοποιούς που είδαν την καριέρα τους να λήγει τόσο απροσδόκητα όσο και άδοξα.

Θεωρείται από πολλούς ο πιο στοιχειωμένος ρόλος στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η καριέρα πολλών από όσους τόλμησαν να τον υποδυθούν καταποντίστηκε.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977)

Ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί όσο κανείς άλλος με την πιθανή όψη του Ιησού Χριστού, ο πρωταγωνιστής της σειράς "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" του Φράνκο Τζεφιρέλι, είδε τις μετοχές του να καταρρέουν μετά την ενσάρκωση του Θεανθρώπου στη μικρή οθόνη.

Θα περίμενε κανείς πως το άστρο του Ρόμπερτ Πάουελ θα εκτοξευόταν. Αντ'αυτού οι πόρτες έκλεισαν για τον ηθοποιό που συνέχισε να δουλεύει σε "μικρές" παραγωγές της Γηραιάς Αλβιόνας.

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (1975-76)

Ο Αλέξης Γκολφής, ο Έλληνας ηθοποιός, που υποδύθηκε τον Μανωλιό στην μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» στη μικρή οθόνη από τον Βασίλη Γεωργιάδη, είδε την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στην πλατεία Κολιάτσου το 2007 και για δύο μήνες κανείς δεν τον είχε αναζητήσει, έως ότου αποκαλύφθηκε η αληθινή του ταυτότητα.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιφερόταν στους δρόμους και έτρωγε μέσα από τους κάδους των σκουπιδιών.

Δεν έκλεισε καμία αξιόλογη δουλειά και ο ίδιος θεωρούσε ότι ο Χριστός του Καζαντζάκη τον κυνηγούσε και θα τον κυνηγούσε για πάντα.

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004)

Ο Τζέιμς Καβίζελ, που υποδύθηκε τον Ιησού σε μία από τις πολυσυζητημένες ταινίες για το μαρτυρικό του τέλος, στα «Πάθη του Χριστού», σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον, σίγουρα δεν ήξερε ότι ο τίτλος της ταινίας θα γινόταν πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Στη σκηνή πάνω στο Σταυρό, αστραπή από το πουθενά χτυπά τον ηθοποιό, ο οποίος σώθηκε από θαύμα.
Αστραπή τον χτύπησε και στα γυρίσματα στην επί του Όρους Ομιλία!

Τα βάσανά του δεν τελείωσαν εκεί: Έπαθε εξάρθρωση ώμου, όταν του έπεσε ο Σταυρός που κουβαλούσε.

Ο ηθοποιός χτυπήθηκε άσχημα από μαστίγιο στη σχετική σκηνή, κόπηκε στον καρπό του και απέκτησε μια βαθιά ουλή στην πλάτη ενώ, στο τέλος, έπαθε και υποθερμία.

Σχετικές ειδήσεις