ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο - Φόβοι για 400 νεκρούς

Τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο - Φόβοι για 400 νεκρούς

«Υγρός τάφος» η Μεσόγειος για χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν ασφάλεια στην Ευρώπη – Για νέο ναυάγιο με 400 νεκρούς ανοιχτά της Λιβύης κάνει λόγο η οργάνωση «Σώστε τα παιδιά»

Δραματικός είναι ο απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε στα νερά της Μεσογείου, 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κοντά στις ακτές της Λιβύης, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε.

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Μια νέα τραγωδία αποκάλυψε η οργάνωση «Σώστε τα παιδιά», αυτή τη φορά 400 άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στον προορισμό που θα τους προσέφερε μια καλύτερη ζωή.

Το πλοιάριο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και τελικό προορισμό είχε τις ακτές της Ιταλίας, σύμφωνα με την οργάνωση «Σώστε τα παιδιά» που επικαλείται μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο.

Σύμφωνα, μάλιστα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και "πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι".

Από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου, περισσότεροι από 5.100 μετανάστες έχουν φτάσει στην Λαμπεντούζα, στη Σικελία, την Καλαβρία και την Πούλια, ανάμεσά τους βρίσκονται και 450 παιδιά, 317 από τα οποία είναι ασυνόδευτα, αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Πολλά από αυτά έχουν ζήσει εμπειρίες φρικιαστικής βίας και έχουν χάσει φίλους, συγγενείς ή γονείς, ακόμα και σε πρόσφατα ναυάγια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στη Λιβύη είναι σχεδόν εκτός ελέγχου και στους δρόμους βλέπει κανείς πρωτοφανή περιστατικά βίας» ανέφερε ο Βαλέριο Μπλακς, διευθυντής της οργάνωσης.

Τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα που ζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη Μεγάλη Παρασκευή έχουν διασωθεί περισσότεροι από 7.000 μετανάστες κατά κύριο λόγο στα ανοιχτά της Ιταλίας.

Περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως εισήλθαν παράνομα στην Ε.Ε. το 2014. Πολλοί εξ αυτών προήλθαν από τη Συρία ή άλλες εμπόλεμες ζώνες στη λεκάνη της Μεσογείου.

Σχετικές ειδήσεις