ΚΟΣΜΟΣ

Ανήλικες κοιμούνται κλειδωμένες στο ίδιο σπίτι με τον παιδόφιλο πατριό τους

Ανήλικες κοιμούνται κλειδωμένες στο ίδιο σπίτι με τον παιδόφιλο πατριό τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail δύο νεαρά κορίτσια στο Ντέβον της Βρετανίας, είναι υποχρεωμένα, και με επίσημη απόφαση των αρχών, να ζουν στο ίδιο σπίτι με τον παιδόφιλο πατριό τους.

Ο σύζυγός της μητέρας των δύο κοριτσιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος και δεν του επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε χωρίς επίβλεψη επαφή με κορίτσια κάτω των 16 ετών.

Για να μπορεί ωστόσο η οικογένεια να ζει στο ίδιο σπίτι, βρέθηκε ένας αμφιλεγόμενος «διακανονισμός», που εγκρίθηκε μάλιστα από τις υπηρεσίες πρόνοιας της περιοχής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα κορίτσια κοιμούνται σε κλειδωμένο και με συναγερμό υπνοδωμάτιο συνδεδεμένο με ενδοεπικοινωνία με το δωμάτιο της μητέρας και του συζύγου της, ώστε να μπορούν να ειδοποιήσουν τη μητέρα τους αν θέλουν για παράδειγμα να πάνε στο μπάνιο.

Η μητέρα τους κοιμάται από την πλευρά της πόρτας του δικού τους υπνοδωματίου κι έτσι εκτιμάται πως ο άνδρας θα πρέπει να περάσει από πάνω της και να την ξυπνήσει, για να βγει από το δωμάτιο.

«Ο συναγερμός και οι και οι δήθεν προφυλάξεις για να μην πέσουν οι εγγονές μου θύματα κακοποίησης είναι απλά σκουπίδια», δηλώνει η γιαγιά των κοριτσιών. «Τα κορίτσια είναι απομονωμένα και σε κίνδυνο, οι υπηρεσίες πρόνοιας δεν με ακούν», προσθέτει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η μητέρα των κοριτσιών έχει χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών. Όταν παντρεύτηκε τον νυν σύζυγό της, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία, εκείνος δεν μπορούσε να περνά τη νύχτα στο σπίτι όπου βρίσκονται και τα παιδιά.

Ωστόσο με τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, μπορούν να μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.

Το δημοτικό συμβούλιο του Ντέβον έκρινε πως υπήρχαν αρκετά μέτρα προστασίας ώστε ο άνδρας να μένει τη νύχτα στο σπίτι που κοιμούνται τα κορίτσια.

Σχετικές ειδήσεις