ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο στην Τουρκία

Ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο στην Τουρκία

Σκοτώθηκε ο γιος πρώην βουλευτή του κόμματος Νεζίρ Νασίρογλου, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εκλογικό κέντρο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην νοτιοανατολική κουρδική επαρχία Μπατμάν.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν, το θύμα μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το κίνητρο της επίθεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, είναι οικονομικές διαφορές.

Η εφημερίδα Radical φιλοξένησε δηλώσεις του προέδρου της κομματικής επιτροπής του AKP στην επαρχία Μπάτμαν Ντιγιαεντίν Ουτσάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η επίθεση δεν έχει πολιτική διάσταση, ενώ η Νομαρχία του Μπατμάν σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνελήφθησαν δύο άτομα για την επίθεση και επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε πολιτικό, αλλά οικονομικό κίνητρο.

Το περασμένο Σάββατο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κεντρικών γραφείων του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Λαών (HDP) στην Άγκυρα, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα πυροβολισμοί δέχτηκαν και τα γραφεία του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αναφερθούν ανθρώπινες απώλειες και στις δύο επιθέσεις.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις που διεξάγουν έρευνες στο σημείο της επίθεσης.

Οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα είναι προγραμματισμένες για τις 7 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις