ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη - ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί

Υεμένη - ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί

Πολεμικά αεροσκάφη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των μαχητών Χούτι καθώς και στρατιωτικές βάσεις πραγματοποιώντας τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Υεμένη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, παρά την ανακοίνωση του Ριάντ για τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης που μαίνεται εδώ και ένα μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) οι νεκροί από τις εχθροπραξίες ανέρχονται σε 1.080 και οι τραυματίες σε 4.352, ενώ σύμφωνα με απολογισμό του Υπουργείου Υγείας που ελέγχεται από τους Χούτι ο αριθμός των νεκρών είναι 951, εκ των οποίων 134 παιδιά, ενώ 3.311 είναι οι τραυματίες.

Χθες ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν βία προκειμένου να αναχαιτίσουν την προέλαση των στρατευμάτων των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.

Οι περισσότερες από τις σημερινές επιδρομές έπληξαν οχήματα των Χούτι και πεδία μαχών όπου οι αντάρτες συγκρούονται με υποστηρικτές του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι σε κεντρικές και νότιες επαρχίες της χώρας. Μεταξύ άλλων, αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν στρατόπεδα μονάδων πιστών στους Χούτι στα δυτικά στην πόλη Χοντάιντα. Στην πόλη Ιμπ στην κεντρική Υεμένη κάτοικοι ανέφεραν σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των Χούτι και αποθηκών όπλων.

Σχετικές ειδήσεις