ΚΟΣΜΟΣ

Στην Κίνα αποχαιρετούν τους νεκρούς με… στριπτίζ! (video+photos)

Στην Κίνα αποχαιρετούν τους νεκρούς με… στριπτίζ! (video+photos)

Σάλο, αλλά και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα καινούριο… έθιμο στην Κίνα, όπου τελευταία αποχαιρετούν τους νεκρούς με… στριπτίζ!

Οι κινεζικές Αρχές, δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένες να απαγορεύσουν τα αισθησιακά σόου, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας χαρακτήρισε αυτήν την πρακτική παράνομη και αντίθετη με τα «χρηστά ήθη».

Funeral Strippers

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θέλουν να σταματήσουν αυτήν την «απολίτιστη πρακτική» μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο από κηδείες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά τους, τα κινεζικά Μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι, ιδίως στην επαρχία, οι κάτοικοι συνήθιζαν να προσλαμβάνουν καλλιτέχνες της τοπικής όπερας για να τραγουδούν στις κηδείες των συγγενών τους. Σταδιακά όμως τη θέση αυτών των τραγουδιστών πήραν εξωτικές… χορεύτριες με ειδικότητα στο αισθησιακό στριπτίζ, «αναγκάζοντας» μάλιστα τους τεθλιμμένους συγγενείς του αποβιώσαντος «να δαπανούν μεγάλα ποσά για να επιδειχθούν στους γείτονές τους».

Funeral Strippers7

Αξίζει να σημειωθεί ότι «γυμνές» κηδείες τελούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία στην Κίνα, ενώ ορισμένες οικογένειες πιστεύουν ότι έτσι τιμούν τους νεκρούς τους, καθώς μια στρίπερ βοηθά ώστε να συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος για να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπό τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανάρτησε, μάλιστα, στον ιστότοπό του μια «μαύρη λίστα» με πρόσωπα που συμμετέχουν σε τέτοιες παραστάσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια χορευτική ομάδα, το Συγκρότημα Χορού και Τραγουδιού Κόκκινο Ρόδο, έκανε στριπτίζ μετά την κηδεία ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Χεμπέι, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι καλλιτέχνες αρχικά χόρεψαν και τραγούδησαν όπως απαιτεί η παράδοση και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους. Ένας από τους επικεφαλής του «Κόκκινου Ρόδου» τιμωρήθηκε, δε, από τις Αρχές με φυλάκιση 15 ημερών και πρόστιμο 70.000 γουάν (περίπου 11.300 δολάρια)…

Σχετικές ειδήσεις