ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Πανικός από νέο ισχυρότατο μετασεισμό

Νεπάλ: Πανικός από νέο ισχυρότατο μετασεισμό

Δραματικές ώρες ζουν οι πολίτες του Νεπάλ και περιοχών της Ινδίας, καθώς η ούτως η άλλως δύσκολη επούλωση των πληγών από τα φονικά 7,9R γίνεται ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας των πολύ ισχυρών μετασεισμών.

Ο τελευταίος εξ αυτών σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (26/04), είχε μέγεθος 6,7R και προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια, καθώς επίσης και τον πανικό στους κατοίκους της Κατμαντού που σε κάθε δόνηση του εδάφους, σπεύδουν τρέχοντας να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο προκειμένου να μην καταπλακωθούν από κάποιο ετοιμόρροπο κτίριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος αυτός μετασεισμός προκάλεσε τρεις ακόμη χιονοστιβάδες στο Έβερεστ, όπως επιβεβαίωσε και ο Ρουμάνος ορειβάτης, Άλεξ Γκάβαν, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Το εντυπωσιακό και συγχρόνως ανατριχιαστικό είναι ότι ο μετασεισμός σημειώθηκε την ώρα που μιλούσε στο πρακτορείο Reuters ένας Ινδός ορειβάτης ονόματι Αρτζούν Βαζπάι.

«Άλλος ένας, έχουμε έναν μετασεισμό αυτήν ακριβώς τη στιγμή», δήλωσε στο Reuters ο Βαζπάι την ίδια ώρα που στο βάθος της γραμμής ακούγονταν κραυγές και ήχοι παρόμοιοι με αυτούς που κάνουν οι χιονοστιβάδες όταν πέφτουν.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στο Νεπάλ έχει ξεπεράσει τους 2.000.

Σχετικές ειδήσεις