ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν πόλη που κατέλαβαν οι αντάρτες

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν πόλη που κατέλαβαν οι αντάρτες

H πολεμική αεροπορία της Συρίας ενέτεινε την Κυριακή (26/4) τους βομβαρδισμούς εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ, ένα 24ωρο αφότου την κατέλαβαν μαχητές της Αλ Κάιντα και αντάρτες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους.

Τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) αυτήν την πόλη που βρίσκεται στη βορειοδυτική Συρία, πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί στην επαρχία της Λαττάκειας στα δυτικά και της Χάμα στα κεντρικά, που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί γνωστός ο απολογισμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, χθες ωστόσο τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων, περιλαμβανομένων 20 μαχητών, σύμφωνα με το OSDH.

«Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τους βομβαρδισμούς που έγιναν το πρωί της Κυριακής» επισήμανε ο διευθυντής της μκο, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Οι συγκρούσεις μαίνονται εξάλλου στο νότιο τμήμα της πόλης όπου διέμεναν 45.000 άνθρωποι πριν από την έναρξη του εμφυλίου το 2011.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς αποτέλεσμα να απελευθερώσουν 30 στρατιώτες και 10 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (ADN) που είχαν παγιδευτεί εντός του γενικού νοσοκομείου το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης.

Από την πλευρά της το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο στρατός έστησε μία ενέδρα «και σκότωσε μία ομάδα τρομοκρατών» περιμετρικά του γενικού νοσοκομείου.

Χθες το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νόσρα και ομάδες ισλαμιστών ανταρτών που έχουν συμμαχήσει μαζί του κατέλαβαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τη στρατηγικής σημασίας πόλη.