ΚΟΣΜΟΣ

Με βέτο απειλεί ο Ομπάμα αν υπονομευθεί η συμφωνία με το Ιράν

Με βέτο απειλεί ο Ομπάμα αν υπονομευθεί η συμφωνία με το Ιράν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει το βέτο που διαθέτει εναντίον οιουδήποτε νομοθετήματος εγκριθεί από το Κογκρέσο με στόχο την υπονόμευση μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τόνισε χθες Τετάρτη (29/4) ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα δεν θα κυρώσει εξάλλου οποιοδήποτε νομοσχέδιο έχει σκοπό την παρέμβαση του αμερικανικού Κογκρέσου στις διαπραγματεύσεις της ομάδας 5+1 με το Ιράν, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ.

Παράλληλα, η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε μια προσπάθεια να τεθεί ως όρος για την άρση των κυρώσεων που επιβάλλονται σε βάρος του Ιράν—στο πλαίσιο της ενδεχόμενης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας—η προσωπική διαβεβαίωση από μέρους του προέδρου Ομπάμα πως η Τεχεράνη δεν υποστηρίζει τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Αμερικανών.

Συνολικά 54 γερουσιαστές είχαν καταψηφίσει την τροπολογία σε νομοθέτημα υπό συζήτηση στο σώμα πριν καν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι αυτή δεν θα υπερβεί το όριο των 60 ψήφων που απαιτείτο για να εγκριθεί.

Σχετικές ειδήσεις