ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πέθανε ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο

ΗΠΑ: Πέθανε ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο

Υπέκυψε στα τραύματά του ο αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο 25χρονος αστυνομικός Μπράιαν Μουρ τραυματίστηκε «στο κεφάλι», ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αστυνομικός βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο τις τελευταίες ώρες, ωστόσο δεν τα κατάφερε και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τον Μπράτον, ο αστυνομικός Μουρ και ένας ακόμη αστυνομικός, ο Ερικ Τζάνσεν, και οι δύο φορώντας πολιτικά, επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, όταν είδαν έναν πεζό να προσαρμόζει κάτι στη ζώνη του. Κρίνοντας ύποπτη την κίνηση αυτή, τον πλησίασαν και του μίλησαν.

«Αυτός πυροβόλησε αμέσως, πριν καν οι αστυνομικοί προλάβουν να βγουν από το αυτοκίνητό τους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο δράστης συνελήφθη ενενήντα λεπτά αργότερα και πρόκειται για τον Δημήτριο Μπλάγουελ, έναν 35χρονο μαύρο, γνωστό στην αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, ανέφερε ο Μπράτον.

Σχετικές ειδήσεις