ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες

Γερμανία: Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη (5/7) τρεις άνδρες ως υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ανθρώπων από την Αφρική στην ΕΕ.

Περίπου 7.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από την Αφρική, διασώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από βάρκες που έπλεαν στην Μεσόγειο, ενώ περίπου 900 πνίγηκαν τον περασμένο μήνα σε μια βάρκα με προορισμό την Ιταλία. Όλοι τους ήταν θύματα επιχειρήσεων διακινητών, ενώ την ίδια ώρα επίδοξοι μετανάστες διατρέχουν άλλους κινδύνους, ακολουθώντας διαφορετικές πορείες μέσα από τα Βαλκάνια.

Η αστυνομία της Κολωνίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έναν 22χρονο και δύο 26χρονους, έπειτα από έρευνες σε σπίτια στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν αποδείξεις ότι ένα δίκτυο διακινητών που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη διακινεί πρόσφυγες από την Αφρική στην νότια Ευρώπη μέσω διαφορετικών διαδρομών», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Η αστυνομία δεν προσδιόρισε πως ακριβώς οι πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη.

«Από εκεί οργανώνουν ταξίδια με τρένο προς το Παρίσι και εκεί τους μεταφέρουν με μικρά λεωφορεία στην Κολωνία, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, από όπου συχνά ταξιδεύουν στην Σκανδιναβία με τρένο».

Οι έφοδοι και οι συλλήψεις ήταν μέρος μιας κοινής επιχείρησης του αστυνομικού τμήματος της Κολωνίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας που στήθηκε πέρυσι για την εξάρθρωση του δικτύου των διακινητών.

Πολλές χώρες της ΕΕ πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για την καταπολέμηση των λαθρέμπορων που εκμεταλλεύονται την αναρχία και ανομία στην Λιβύη για να στήσουν επιχειρήσεις κατά τις οποίες διακινήθηκαν τον περασμένο δια της θαλασσίας οδού 170.000 μετανάστες. Ακόμη 43.000 άνθρωποι εισήλθαν στην ΕΕ τον περασμένο χρόνο μέσω Βαλκανίων.

Περίπου 200.000 μετανάστες από την βόρεια Αφρική αναμένεται να φτάσουν στην Ιταλία μέσω θάλασσας μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης.

Ρoή Ειδήσεων