ΚΟΣΜΟΣ

Νέος σεισμός στο Νεπάλ: Αναφορές για νεκρούς

Νέος σεισμός στο Νεπάλ: Αναφορές για νεκρούς

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε το πρωί της Τρίτης (12/05/2015) το Νεπάλ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους του κατεστραμμένου Κατμαντού - Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300 σύμφωνα με το BBC.

Πληροφορίες για νέες καταστροφές και κατολισθήσεις στην ύπαιθρο αρχίζουν να φθάνουν στο Κατμαντού έπειτα από τον νέο ισχυρό σεισμό που έπληξε το πρωί της Τρίτης (12/05/2015) το Νεπάλ.

Tο επίκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ, κοντά στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν και ότι υπάρχουν τέσσερις καταγεγραμμένοι νεκροί. Ένας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ.

«Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί μεταξύ των Νεπαλέζων, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό», έγραψε στο Twitter @Kashishds, κάτοικος του Κατμαντού.

Σχετικές ειδήσεις