ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Γονείς έθαψαν ζωντανό το δύο ημερών βρέφος τους

Σοκ: Γονείς έθαψαν ζωντανό το δύο ημερών βρέφος τους

Κι όμως συνέβη στην Κίνα: Γονείς έθαψαν ζωντανό το νεογέννητο βρέφος τους επειδή γεννήθηκε με λαγωχειλία.

Το μωρό παρέμεινε θαμμένο επί οκτώ ημέρες μέσα στο χαρτόκουτο και εντοπίστηκε εντελώς τυχαία από μία 75χρονη αγρότισσα που άκουσε το κλάμα του ενώ μάζευε βότανα - και αρχικά φοβήθηκε πως επρόκειτο για φάντασμα!

Η Ζάο Σιμίν συνειδητοποίησε πως ήταν κλάμα μωρού και ενημέρωσε την αστυνομία που, με τη σειρά της, αναζήτησε τους ανώνυμους τάφους.

Σύντομα βρέθηκαν μπροστά στο ασύλληπτο θέαμα: Ένα νεογέννητο τυλιγμένο με κουβέρτες μέσα σε χαρτόκουτο, θαμμένο το πολύ πέντε εκατοστά από την επιφάνεια της γης.

Οι γονείς του υποστήριξαν πως έθαψαν το νεογέννητο επειδή πίστευαν πως ήταν ήδη νεκρό.

Καθώς οι γιατροί το εξέταζαν, το παιδί έβγαλε από το στόμα χώμα που είχε καταπιεί και κατάφερε να επιβιώσει.

Φαίνεται πως δεν είχαν θάψει αρκετά βαθιά το χαρτόκουτο, το οποίο είχε μέγεθος κουτιού παπουτσιών, με αποτέλεσμα ο αέρας να διεισδύει στο εσωτερικό του. Επιπλέον έμπαινε βρόχινο νερό κι έτσι το νεογέννητο κατάφερε να επιζήσει.

Πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών μελών της οικογένειας του παιδιού, έχουν τεθεί υπό κράτηση και κατηγορούνται για απόπειρα φόνου.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται με συχνά βίαιο τρόπο η πολιτική του ενός παιδιού.

Πηγή: Independent - ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις