ΚΟΣΜΟΣ

Η Αμερικανίδα που παράτησε τα τρία παιδιά της για να βοηθήσει στη μάχη κατά του ΙΚ (pics)

Η Αμερικανίδα που παράτησε τα τρία παιδιά της για να βοηθήσει στη μάχη κατά του ΙΚ (pics)

Μόλις 25 Μαϊων, μητέρα τριών παιδιών από τη Βόρεια Καρολίνα, άφησε σύζυγο και παιδιά πίσω και ταξίδεψε στο Ιράκ για να συνδράμει τις δυνάμεις των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά.

«Δεν μπορούσα απλώς να κάθομαι και να μένω άπραγη. Αποφάσισα να πάω στο Ιράκ και να πολεμήσω γιατί ένιωθα πως ήταν χρέος μου», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 25χρονη, που γίνεται η τελευταία γυναίκα από τη Δύση που θέτει εαυτόν εθελοντικά στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η Samantha Johnston από το Έμεραλντ Άιλαντ είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό από το 2008 έως το 2011.

Διαζευγμένη, μητέρα ενός πεντάχρονου και δύο τρίχρονων διδύμων, η 25χρονη Σαμάνθα παραδέχεται πως δεν ήταν εύκολη απόφαση: «Έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το αεροδρόμιο και παρά λίγο να γυρίσω πίσω. Ωστόσο, αποφάσισα να μην το κάνω γιατί θα το μετάνιωνα για μία ζωή», ομολογεί και υπεραμύνεται της απόφασής της: «Τα παιδιά εκεί είναι άστεγα, ορφανά. Μανάδες και αδερφές βιάζονται και πουλιούνται σα σκλάβες του σεξ. Πατεράδες σκοτώνονται, υποφέρουν. Ήξερα πως δε γινόταν να μένω αμέτοχη. Δεν μπορούσα να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια χωρίς να έχω κάνει κάτι να βοηθήσω».

Όπως λέει η ίδια, τα παιδιά της βρίσκονται «σε καλά χέρια». Σχεδιάζει δε, να ιδρύσει ανθρωπιστική οργάνωση υπέρ των Κούρδων του Ιράκ, όταν επιστρέψει στην πατρίδα.

Σχετικές ειδήσεις