ΚΟΣΜΟΣ

Το Charlie Hebdo κατηγορείται για υποκρισία από αρθρογράφο του

Το Charlie Hebdo κατηγορείται για υποκρισία από αρθρογράφο του

Μόλις μερικούς μήνες μετά την αιματηρή επίθεση στο Charlie Hebdo, το περιοδικό ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο, αυτή τη φορά μιας πρώην εργαζόμενης σε αυτό.Η 33χρονη Zineb El Rhazoui αρθρογραφούσε στο περιοδικό αλλά προειδοποιήθηκε ότι θα απολυθεί γιατί παρότι της είχε γίνει παρατήρηση για το περιεχόμενο των άρθρων της εναντίον του ισλαμικού εξτρεμισμού δε συμμορφώθηκε.

Η ίδια κατηγόρησε το περιοδικό ότι προσπαθεί να την τιμωρήσει γιατί είναι επικριτική για τη γραμμή του Charlie Hebdo. Όπως είπε έχει σοκαριστεί από τη στάση της διοίκησης, η οποία είχε τόση υποστήριξη από το κοινό μετά την επίθεση του Ιανουρίου (που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους) αλλά την ίδια στιγμή δεν παρέχει στήριξη σε έναν εργαζόμενο που δέχεται απειλές.

Σε δηλώσεις της στην Le Monde λέει ότι ο άνδρας της έχει χάσει τη δουλειά του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μαρόκο λόγω των τζιχαντιστών. Εγώ είμαι αναγκασμένη να κοιμάμαι σε φίλους και σε ξενοδοχείο γιατί δέχομαι απειλές και το Charlie Hebdo με απειλεί με απόλυση. Bravo Charlie, καταλήγει.

Οι δηλώσεις της ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες εναντίον του περιοδικού στα social media με αρκετούς χρήστες να ζητούν από το Charlie Hebdo να επανορθώσει.
Τόσο η El Rhazoui όσο και ο σύζυγός της έχουν δεχθεί απειλές, από άτομα που φέρεται να σχετίζονται με τους τζιχανιστές της ISIS. Φωτογραφίες τους (με επεξεργασία photoshop) τους εμφανίζουν ντυμένους όπως τους αιχμαλώτους της ISIS, με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί φόρμες, ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και χάρτης με τα μέρη που έχουν επισκεφθεί τελευταία.

Σχετικές ειδήσεις