ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε διάσημος αθλητής extreme sport ενώ επιχειρούσε άλμα

Σκοτώθηκε διάσημος αθλητής extreme sport ενώ επιχειρούσε άλμα

Με τη ζωή του πλήρωσε ο 43χρονος Ντιν Πότερ τη μεγάλη του αγάπη για τα exteme sports, καθώς κατά τη διάρκεια ενός παράτολμου εγχειρήματος, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από ύψος 2.200 μέτρων.

Ο Πότερ σκοτώθηκε όταν επιχείρησε να ολοκληρώσει άλμα χωρίς αλεξίπτωτο από την κορυφή Ταφτ Πόιντ του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια, ενώ μαζί του σκοτώθηκε και νεαρός συνάδελφός του, ο 29χρονος Γκράχαμ Χαντ.

Οι δύο αθλητές προσπάθησαν να πηδήξουν από την κορυφή με στολές «wingsuit» το απόγευμα ή το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα το συνεργείο τους να χάσει την επαφή μαζί τους. Το πρωί της Κυριακής, ελικόπτερο εντόπισε τις σορούς τους στην Κοιλάδα του Γιοσέμιτι.

Ο Πότερ ήταν διάσημος για τις τολμηρές αναρριχήσεις του χωρίς εξοπλισμό και για τα άλματα τύπου BASE (ακρωνύμιο για τα «Κτίρια, Κεραίες, Γέφυρες και Γκρεμούς», από όπου γίνονται τα άλματα).

Εξαιτίας των επικρίσεων που είχαν προκαλέσει οι επικίνδυνες επιλογές του, εταιρεία ρούχων με την οποία συνεργαζόταν εμπορικά ο Πότερ είχε αποσύρει στο παρελθόν τη χορηγία της.

Σχετικές ειδήσεις