ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Προσωρινή άδεια διαμονής στον οκτάχρονο που είχε κρυφτεί σε βαλίτσα

Ισπανία: Προσωρινή άδεια διαμονής στον οκτάχρονο που είχε κρυφτεί σε βαλίτσα

Προσωρινή άδεια διαμονής στην Ισπανία έλαβε ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ακτή Ελεφαντοστού που είχε κρυφτεί σε μια... βαλίτσα προκειμένου να περάσει από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

Σε έναν έλεγχο που είχε γίνει στα σύνορα του Μαρόκου με τη Θέουτα στις 7 Μαΐου οι Ισπανοί συνοριοφύλακες βρήκαν ένα αγοράκι που δυσκολευόταν να αναπνεύσει, τον 8χρονο Άντου Ουαταρά, κουλουριασμένο μέσα σε μια βαλίτσα κάτω από ρούχα. Τη βαλίτσα την μετέφερε μια 19χρονη που προσπαθούσε να περάσει πεζή στον ισπανικό θύλακα που βρίσκεται στο βόρειο Μαρόκο.

Ο πατέρας του παιδιού, ο Αλί Ουαταρά, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα όταν επιχείρησε να περάσει και αυτός στη Θέτουα. Ο Αλί και η σύζυγός του, Λουσί Ουαταρά, είναι νόμιμα και μόνιμα εγκατεστημένοι στα Κανάρια Νησιά, δηλαδή σε ισπανικό έδαφος, όμως το παιδί τους δεν είχε άδεια διαμονής στην Ισπανία.

Μετά την περιπέτειά του αυτή πάντως δόθηκε στον μικρό η δυνατότητα να ξαναβρεθεί με τη μητέρα του. «Η γενική γραμματεία Μετανάστευσης του χορήγησε προσωρινή άδεια διαμονής ενός έτους στην Ισπανία λόγω έκτακτων περιστάσεων, όπως προβλέπεται από τον νόμο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας της Θέουτα. «Μετά από έναν χρόνο φαντάζομαι ότι θα ζητηθεί η ανανέωση της άδειας αυτής», πρόσθεσε.

Ο πατέρας πάντως παραμένει υπό κράτηση επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού αλλά και επειδή οι αρχές πιστεύουν ότι είναι ύποπτος φυγής. Το ανώτατο δικαστήριο της Ανδαλουσίας - όπου υπάγεται η Θέουτα - αναμένει επίσης τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων που έγιναν ώστε να επιβεβαιωθεί ότι ο Άντου είναι όντως γιος του ζεύγους Ουαταρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις