ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 16 εμπόρους

Ιράκ: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 16 εμπόρους

Δέκα έξι εμπόρους, που μετέφεραν προϊόντα τροφίμων εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) εκτέλεσε την περασμένη νύκτα 16 εμπόρους της Χαντίτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Αμπντελχακίμ αλ-Τζουγάιφι.

«Τα θύματα μετέφεραν κυρίως προϊόντα τροφίμων, για παράδειγμα λαχανικά, από το Μπαϊτζί στη Χαντίτα», εξήγησε.

Το Μπαϊτζί, το οποίο βρίσκεται πάνω στον Τίγρη σε απόσταση περίπου 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, ελέγχεται από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση.

Η Χαντίτα, η οποία βρίσκεται στον Ευφράτη σε απόσταση περίπου 130 χλμ. νοτιοδυτικά του Μπαϊτζί, είναι η τελευταία μεγάλη πόλη της δυτικής επαρχίας Αλ-Άνμπαρ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

«Τους σταμάτησαν σ' ένα σημείο ελέγχου και τους απήγαγαν. Στη συνέχεια οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν, μερικούς με σφαίρες, άλλους τους έκοψαν τον λαιμό», είπε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα πτώματά τους βρέθηκαν στο δρόμο από κατοίκους της Χαντίτα.

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως έγιναν 16 εκτελέσεις. Τα θύματα ενταφιάσθηκαν σήμερα, σύμφωνα με πολλές πηγές.

Ο Αμπού Μάαθ αλ-Τζουγάιφι, ένας μαχητής φυλής της Χαντίτα, είπε από την πλευρά του πως σε ένα από τα πτώματα βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος λέει πως προχώρησε στις εκτελέσεις αυτές για να εκδικηθεί τον θάνατο τζιχαντιστών μαχητών στη διάρκεια μιας πρόσφατης μάχης κοντά στη Χαντίτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις