ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Στη φυλακή ο 15χρονος επίδοξος τζιχαντιστής

Αυστρία: Στη φυλακή ο 15χρονος επίδοξος τζιχαντιστής

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αυστρίας τουρκικής καταγωγής έφηβος με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να κατασκευάσει και να πυροδοτήσει βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης το περασμένο φθινόπωρο, όταν ήταν 14 ετών.

Ο έφηβος ομολόγησε ότι ετοιμαζόταν να ενταχθεί στις τάξεις της ISIS στη Συρία.

Ο μαθητής, ο οποίος είναι σήμερα 15 ετών, κλήθηκε να λογοδοτήσει για «συμμετοχή σε τρομοκρατική επιχείρηση», κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διεξήχθη ενώπιον του δικαστηρίου της Ζανκτ-Πέλτεν, πρωτεύουσας της Κάτω Αυστρίας.

Ο νεαρός συνελήφθη μια πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 στην πόλη αυτή ενώ βρισκόταν στο σχολείο, και ομολόγησε ότι επεδίωκε να κατασκευάσει μια βόμβα για να την πυροδοτήσει σε έναν από τους κύριους σταθμούς της αυστριακής πρωτεύουσας.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια, η αστυνομία εντόπισε στον υπολογιστή, στο τηλέφωνο και στην κονσόλα των βιντεοπαιχνιδιών του εφήβου πολλές εξαιρετικά βίαιες και προπαγανδιστικές εικόνες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ύποπτος επεδίωκε "ενεργά" να προμηθευτεί συστατικά για την κατασκευή μιας βόμβας, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο έφηβος ομολόγησε επίσης ότι ήθελε να πάει στην Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δικηγόρος του Ρούντολφ Μάγερ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του έχει ομολογήσει, αλλά απλώς "έπαιζε με την ιδέα" μιας επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις