ΚΟΣΜΟΣ

Undercover… στη Ρωσία η Μαρίν Λεπέν!

Undercover… στη Ρωσία η Μαρίν Λεπέν!

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, συνάντησε σήμερα (26/5) στη Μόσχα έναν υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο, στο πλαίσιο μιας διακριτικής επίσκεψης που υπογραμμίζει τις στενές σχέσεις του κόμματός της με το Κρεμλίνο, παρά τις εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας με επίκεντρο την ουκρανική κρίση.

Η Λεπέν, το κόμμα της οποίας πρόσφατα εξασφάλισε τη χορήγηση ενός μεγάλου δανείου από μία ρωσική τράπεζα, έχει επανειλημμένα εκφράσει σφοδρές επικρίσεις για την πολιτική που έχει υιοθετήσει η Δύση έναντι της Ρωσίας.

Η Μαρίν Λεπέν εξήλθε από το κτίριο της ρωσικής Δούμας (Κάτω Βουλή) έπειτα από συνομιλία (που διήρκησε περισσότερη από μία ώρα) με τον πρόεδρο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της ουκρανικής κρίσης.

«Ο κύριος Ναρίσκιν και εγώ συναντιόμαστε τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο», δήλωσε η Λεπέν, συμπληρώνοντας: «Είναι σημαντικό η εκπρόσωπος του κορυφαίου κόμματος της Γαλλίας – δηλαδή εγώ η ιδία – να μπορεί να συζητήσει την κατάσταση στην Ευρώπη, στον κόσμο. Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ουκρανία, συζητήσαμε επίσης για την πολύ σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους (τζιχαντιστές) του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Ναρίσκιν είπε στη Λεπέν ότι το κόμμα της βρίσκεται «μεταξύ των ηγετικών πολιτικών δυνάμεων στη Γαλλία» σύμφωνα με μία σύντομη ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Δούμας.

Την ίδια ώρα, γαλλικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν έχει εξασφαλίσει τη χορήγηση δανείων ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από μία ρωσική τράπεζα, ωστόσο η Λεπέν επισήμανε σήμερα ότι το να λάβει περαιτέρω δάνεια «δεν αποτελούσε σε καμία περίπτωση το λόγο» της επίσκεψής της.

Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει πάντως τις συναντήσεις που είχε με άλλα πρόσωπα κατά τη διάρκεια «της πολύ σύντομης» επίσκεψής της στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι ρωσικά και ξένα Μέσα ενημέρωσης, που είχαν αρχικά προσκληθεί να καλύψουν τη συνάντηση της Λεπέν με τον πρόεδρο της Δούμας, ενημερώθηκαν σήμερα ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και μάλιστα η ζωντανή αναμετάδοσή της από ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα ματαιώθηκε…

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου επισκέφθηκε τη Μόσχα τον Απρίλιο του 2014, λίγες εβδομάδες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Έγινε δεκτή από τον Ναρίσκιν , ενώ είχε ταχθεί υπέρ της ρωσικής πρότασης σχετικά με την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, καταγγέλλοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Σχετικές ειδήσεις