ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το μέτωπο αλ Νόσρα κατέλαβε την τελευταία πόλη επαρχίας που ήλεγχαν οι κυβερνητικοί

Συρία: Το μέτωπο αλ Νόσρα κατέλαβε την τελευταία πόλη επαρχίας που ήλεγχαν οι κυβερνητικοί

Oι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα και οι ισλαμιστές που έχουν συμμαχήσει μαζί τους κατέλαβαν σήμερα (28/05) την Αρίχα, την τελευταία πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ στη Συρία που απέμενε υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη κατελήφθη έπειτα από μία επίθεση ευρείας κλίμακας που διήρκησε λίγες ώρες και εξαπέλυσε «ο Στρατός Κατάκτησης», επισήμανε το Παρατηρητήριο.

«Το Μέτωπο Αλ Νόσρα και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν την Αρίχα, την τελευταία πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ, έπειτα από μια αστραπιαία επίθεση» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η πόλη κατελήφθη «έπειτα από την απόσυρση ισχυρών δυνάμεων του καθεστώτος και των μαχητών της Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) από το δυτικό μέτωπο» προσέθεσε ο ίδιος.

Δεκάδες οχήματα του στρατού εγκαταλείπουν την πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το απόγευμα, «ο Στρατός της Κατάκτησης» κατάφερε να διεισδύσει στα περίχωρα της Αρίχα έπειτα από σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν και σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Μαζική επέλαση των Λεόντων σε ένα νέο προπύργιο των άπιστων. Θεέ μου, ελευθέρωσε την Αρίχα» έγραψε σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο συνασπισμός αυτός.

Ρoή Ειδήσεων