ΚΟΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: 12άχρονη έμεινε έγκυος από τον παππού της θετής αδελφής της αδελφής της!

Ουρουγουάη: 12άχρονη έμεινε έγκυος από τον παππού της θετής αδελφής της αδελφής της!

Να κρατήσει το μωρό, σε ένα κορίτσι ηλικίας 12 ετών, που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό αλλά δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε άμβλωση, επέτρεψαν οι αρχές της Ουρουγουάης.


Επικαλούμενη το Ινστιτούτο Παιδιών και Εφήβων της Ουρουγουάης, η διαδικτυακή εφημερίδα Subrayado έγραψε ότι το κορίτσι που διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησης θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές προσκείμενες στην οικογένειά της, η 12χρονη έχει ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση, ενώ αντιμετωπίζει και δυσκολίες μάθησης.

Η μητέρα της ήθελε το κορίτσι να προχωρήσει σε άμβλωση όμως εκείνη της ζήτησε να κρατήσει το παιδί, αν και γιατροί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την ικανότητά της να κατανοήσει τις επιπτώσεις της εγκυμοσύνης της και της μητρότητας.

Το κορίτσι έμεινε έγκυος από τον παππού της θετής αδελφής της αδελφής της, ηλικίας 41 ετών, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικογενειακή κατοικία στο Μοντεβίδεο.

Η Ουρουγουάη νομιμοποίησε την άμβλωση έως τη 12η εβδομάδα της κύησης το 2013. Ο νόμος επιτρέπει, στην περίπτωση που η μητέρα είναι θύμα βιασμού, την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες.

Μία παρόμοια περίπτωση είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Μαΐου στην Παραγουάη όπου ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο βίασε ο πατριός της, είχε μείνει έγκυος. Οι αρχές δεν της επέτρεψαν προχωρήσει σε άμβλωση και πλέον νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο του Ασουνσιόν…

Ρoή Ειδήσεων