ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζον Κέρι έπεσε από το ποδήλατο και έσπασε το πόδι του...

Ο Τζον Κέρι έπεσε από το ποδήλατο και έσπασε το πόδι του...

Δεν υπολόγισε καλά μια απότομη στροφή που βρίσκεται στην περιοχή Σιονζιέ, στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, με αποτέλεσμα να πέσει από το ποδήλατο και να τραυματιστεί στο πόδι.

Για Αμερικανό υπουργό ο λόγος και όχι για όποιον κι όποιον, αλλά για τον εκπρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό, Τζον Κέρι.

Τον ηλικίας 71 ετών πολιτικό παρέλαβε ελικόπτερο που τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενέυης.

«Ο υπουργός δεν έχασει τις αισθήσεις» του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του State Department, Τζον Κίρμπι, ο οποίος πάντως δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ διευκρίνισε απλά ότι «ιατρικό προσωπικό και ένας γιατρός βρίσκονταν στο σημείο μαζί με την οχηματοπομπή του υπουργού Εξωτερικών τη στιγμή του ατυχήματος».

Ένας άλλος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός είναι «ζωηρός» και «έχει τις αισθήσεις του», την ίδια ώρα που διεθνή ΜΜΕ εκτός ΗΠΑ, κάνουν λόγο για «σπάσιμο ποδιού».

Ο Κέρι έπεσε σε μία «στροφή» κοντά στην κοινότητα Σιονζέ που απέχει 40 περίπου λεπτά από τη Γενεύη. Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο ατύχημα.

Ο Τζον Κέρι, που θα κλείσει το Δεκέμβριο τα 72, είναι λάτρης του αθλητισμού και έχει τη συνήθεια να κάνει ποδήλατο στο περιθώριο των πολυάριθμων περιοδειών του στην Ευρώπη. Φέρνει μαζί του το δικό του ποδήλατό το οποίο μάλιστα πήγε για επιδιόρθωση σε ένα κατάστημα κοντά στη Λωζάννη το Μάρτιο ενώ βρισκόταν στην Ελβετία προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ βρισκόταν στη Γενεύη από την Παρασκευή για συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και αναμενόταν να μεταβεί στη Μαδρίτη σήμερα το απόγευμα.

Μετά την ισπανική πρωτεύουσα ο Τζον Κέρι επρόκειτο να επισκεφθεί το Παρίσι τη Δευτέρα το βράδυ όπου την Τρίτη θα παρίστατο σε μία σύνοδο του διεθνούς συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις