ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σύζυγος και η χήρα πέταξε τον συλλεκτικό του υπολογιστή στα σκουπίδια

Πέθανε ο σύζυγος και η χήρα πέταξε τον συλλεκτικό του υπολογιστή στα σκουπίδια

Προφανώς η χήρα δεν είχε ιδέα για την αξία του. Ειδάλλως δε θα πέταγε στο κέντρο ανακύκλωσης στο Σαν Φρανσίσκο το Apple I του θανόντος συζύγου της.Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα μόλις 200 κομμάτια της πρώτης γενιάς της Apple που διατέθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η εταιρεία ανακύκλωσης αναγνώρισε την αξία του παλαιού αντικειμένου και το πούλησε σε ιδιώτη συλλέκτη προς 200.000 δολάρια (περίπου 182.000 ευρώ), ενώ κάνει προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσει τη γυναίκα, αφού αυτή δικαιούται το μισό χρηματικό ποσό. Σε βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ζητά από όποιον το παρακολουθήσει να το κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπιστεί η γυναίκα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών, πέταξε κουτιά που περιείχαν ηλεκτρονικά είδη, μεταξύ αυτών και ο Apple I, τον Απρίλιο. Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας, ωστόσο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το προσωπικό θα την αναγνωρίσει εάν εντέλει εμφανιστεί.
Σχεδιασμένος από τον ίδιο τον Στίβεν Βόσνιακ, ο Apple I ήταν ο πρώτος υπολογιστής που θα ανέπτυσσε ο κολοσσός ηλεκτρονικών προϊόντων. Η πώλησή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1976, μετά από παρότρυνση του Στιβ Τζομπς, ενώ η τιμή του εκείνη την εποχή ανερχόταν στα 666,66 δολάρια (περίπου 600 ευρώ).

Σχετικές ειδήσεις