ΚΟΣΜΟΣ

Αρίντς: Να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Αρίντς: Να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της ημέρας για "να συζητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών", μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας από τον κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), έγινε γνωστό από πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ανοίγουν τον δρόμο για μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στην Τουρκία για πρώτη φορά από το 2002 και την άνοδο του AKP στην εξουσία το 2002, αφού στερούν την απόλυτη πλειοψηφία από το κυβερνών κόμμα και αναδεικνύουν σε μεγάλης σημασίας πολιτική δύναμη το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, που υπερβαίνει το 13% των ψήφων.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς προκαλεί τα τρία αντιπολιτευτικά κόμματα του κοινοβουλίου να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, λέγοντας ότι το κυβερνών AKP είναι έτοιμο να αναλάβει τη δουλειά, εάν αποτύχουν.

"Αν είναι να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού, τα CHP, MHP και HDP πρέπει να προσπαθήσουν να την σχηματίσουν. Ας τους επιτρέψουμε να προσπαθήσουν πρώτα και το AKP είναι έτοιμο να αναλάβει τη δουλειά, εάν αυτά αποτύχουν", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αρίντς.

Σχετικές ειδήσεις