ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Και τρίτος νεκρός από τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ (videos)

Τουρκία: Και τρίτος νεκρός από τη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ (videos)

Την τελευταία του πνοή, σε νοσοκομείο του Ντιγιάρμπακιρ όπου νοσηλευόταν με βαρύτατα τραύματα, άφησε ένας 17χρονος, θύμα της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/8), κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών.

Σύμφωνα έτσι με νεώτερο απολογισμό που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους τρεις, ενώ περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, η τελευταία μιας μακράς σειράς επιθέσεων κατά του φιλοκουρδικού κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, σημειώθηκε, λίγη ώρα πριν εκφωνήσει ομιλία ο ηγέτης του, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Σύμφωνα, δε, με τις πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε από απόσταση, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητά του.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών έλαβε στις εκλογές ποσοστό 13,1% και εκλέγει 80 βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις