ΚΟΣΜΟΣ

Του αφαίρεσαν 420 πέτρες από τα νεφρά

Του αφαίρεσαν 420 πέτρες από τα νεφρά

Οταν ένας 55χρονος έφτασε με φρικτούς πόνους στο νοσοκομείο της πόλης Ζινχούα στην ανατολική Κίνα, οι γιατροί δεν μπορούσαν να φανταστούν αυτό που θα αντίκριζαν λίγη ώρα αργότερα στην συσκευή υπερήχων.

Ο άνδρας είχε αμέτρητες πέτρες στο αριστερό νεφρό του θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

Ο 55χρονος μπήκε αμέσως στο χειρουργείο για μια επέμβαση που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, αφαιρώντας τις πέτρες με λαβίδες.

Οι γιατροί εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι ο οργανισμός του ασθενούς είχε δημιουργήσει τόσα ξένα σώματα και αποφάσισαν να ελέγξουν τις διατροφικές συνήθειές του. Εκεί δοκίμασαν την δεύτερη μεγάλη έκπληξη. Ο 55χρονος κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες τόφου, του «τυριού» από γάλα σόγιας πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, από το οποίο δημιουργήθηκαν οι πέτρες.

Ανατρέχοντας στο ιατρικό ιστορικό του άνδρα διαπίστωσαν ότι το παρελθόν είχε υποστεί σοβαρές κρίσεις κολικού των νεφρών όταν ήταν 35 ετών.

Τότε είχε διαπιστωθεί ότι είχε 10 μεγάλες πέτρες στα νεφρά του, οι οποίες απομακρύνθηκαν με λιθοτριψία. Ο ίδιος είπε ότι δεν του αρέσει να πίνει νερό και οι γιατροί του συνέστησαν να αλλάξει διατροφή.

Σχετικές ειδήσεις