ΚΟΣΜΟΣ

Υποδοχή Ρέντσι για τον Πούτιν σε διεθνή έκθεση στο Μιλάνο

Υποδοχή Ρέντσι για τον Πούτιν σε διεθνή έκθεση στο Μιλάνο

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου Expo 2015.

O Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία και στο Βατικανό. Αργότερα, θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σε ιδιωτική ακρόαση, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ευχαριστώντας τον κ. Ρέντσι για την παρουσία του στην Expo την ημέρα που η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ρωσία, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι «η Ρωσία και η Ιταλία διατηρούν στενές σχέσεις εδώ και 500 χρόνια και συνεργάζονται στην διεθνή αρένα».

«Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε το αίτημα της Ιταλίας να διοργανώσει την φετινή Παγκόσμια Έκθεση. Η χώρα είναι σημαντικός εταίρος μας στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Μπορούμε να εργασθούμε μαζί βασιζόμενοι σε βαθιές και αρχαίες ρίζες. Από την Εxpò θα πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση στην παραδοσιακή φιλία των δυο χωρών μας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στις οποίες έχουμε διιστάμενες απόψεις, αλλά και εκείνες στις οποίες οι θέσεις μας ταυτίζονται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει να συνεργασθούμε όλο και πιο στενά, αρχίζοντας απο την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή», δήλωσε επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις